W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Rada Gminy Zbuczyn - Obowiązek informacyjny w związku z przetwarzaniem danych osobowych – dla osób składających wnioski, skargi, petycje:

RSS

Rada Gminy Zbuczyn - Obowiązek informacyjny w związku z przetwarzaniem danych osobowych – dla osób składających wnioski, skargi, petycje:


1.       Administratorem danych osobowych jest Rada Gminy Zbuczyn (dalej: „ADMINISTRATOR”), z siedzibą: ul. Jana Pawła II 1, 08-106 Zbuczyn. Z Administratorem można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Jana Pawła II 1, 08-106 Zbuczyn, lub drogą mailową: ug@zbuczyn.pl.

2.       Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować pod adresem mailowym: iod@zbuczyn.pl.

3.       Dane osobowe są przetwarzane na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym.

4.       Dane osobowe będą przetwarzane w celu przyjęcia, rozpatrzenia i podjęcia decyzji związanej ze złożonym wnioskiem, petycją, skargą – art. 6 ust. 1 lit. c, e RODO – dane będą przechowywane przez 25 lat od czasu rozstrzygnięcia sprawy a następnie przekazane do Archiwum Państwowego.

5.       Dane osobowe nie pochodzą od stron trzecich. 

6.       Administrator nie zamierza przekazywać danych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej. 

7.       Administrator będzie przekazywał dane osobowe innym podmiotom, tylko na podstawie przepisów prawa a także na podstawie zawartych umów powierzenia przetwarzania danych, w szczególności dostawcom systemów informatycznych.

8.       Posiada Pan/ Pani prawo do: 

a)       żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania; 

b)       wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także o prawie do przenoszenia danych; 

c)       wniesienia skargi na działania Administratora do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

9.       Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym.

10.    Administrator nie przewiduje zautomatyzowanego podejmowania decyzji.

Podmiot udostępniający: Joanna Skolimowska-Szpura
Odpowiedzialny za treść: Andrzej Rybus-Tołłoczko
Wytworzył: Rada Gminy
Data wytworzenia: 06.04.2022
Opublikował w BIP: Joanna Skolimowska-Szpura
Data opublikowania: 13.12.2023 11:58
Liczba wyświetleń: 24
Drukuj Zapisz do PDF

Przepraszamy, funkcjonalność tymczasowo niedostępna.